De Voilà!-methode

Hoe zorgen we er voor dat enthousiaste, jonge zorgverleners ook na hun opleiding hun kritische, creatieve en innovatieve houding blijven behouden? Hoe voorkomen we dat ze hospitaliseren, alleen ‘doen wat ze moeten doen’ en geen mogelijkheden tot verbetering zien meer omdat ‘dat nou eenmaal hier zo gaat’. De Voilà!-methode zou daarvoor zomaar de oplossing kunnen zijn. Leer hier aan de hand van films, posters, en Free Learning module en artikelen alles over de De Voilà!-methode.    

 

Filmpjes

Want voor je weet is het zo ver ….. hospitalisatie van (aankomende) zorgverleners. Hoe herken je dat en wat doe je er aan? Bekijk hier de film.

De Voilà! methode is handig om innovaties op de werkvloer te ontdekken en direct door te voeren. Kies hier of je de Voilà! methode kort (links) of uitgebreid (rechts) uitgelegd wilt zien.

Kijk ook eens naar hoe een Huddle in zijn werk gaat; de centrale werkvorm van de Voilà! methode.

Om open te staan voor een innovatie is het handig als mensen zich bewust zijn van een probleem, het intapen van de rug kan dan een aardige insteek zijn.

Toch kan je nog stuk lopen op die 20% van je collega’s die niet willen innoveren... bekijk dan hier de film over de 80 -20 regel.

 
 
Posters
Om het kritisch, creatief, innovatief blijven denken en doen van (aankomende) zorgverleners te stimuleren en de dreiging van hospitalisatie het hoofd te bieden hebben we een serie posters gemaakt. Bekijk ze hieronder. Leuk?! Je kunt ze in gedrukte vorm bestellen in het GoedGebruik winkeltje.
 

Free Learning
Wil je de Voilà!-methode tot in de puntjes begrijpen? Doe dan hier de Free Learning module over de Voilà!- methode. 

Artikelen
Als je liever eerst wat wilt lezen over de Voilà! methode kijk dan hier: 
Blijffris is uitgevoerd door LOCOmotion, Rijn IJssel, Nachtzon Media, Verpleeghuis Norschoten en Shift Happenz. De financiering is van ZonMw in het kader van het project ‘Innovatieve zorgverleners met oog voor kwaliteit opleiden’.