Project BMI40+

Op deze plaats vind je de producten van het project ' BMI40+'  over respectvolle en ergonomische zorg voor cliënten met extreem overgewicht. 

Nieuwe HulpmiddelenBoekje
Allereerst vind je relevante BMI40+ informatie over een scala aan hulpmiddelen in het Nieuwe HulpmiddelenBoekje. Bestel het boekje via het winkeltje. Dezelfde informatie, maar dan digitaal, vind je overigens ook op deze GoedGebruik site, kijk bijvoorbeeld maar eens hier. Onder het kopje 'Aandachtspunten voor de bariatrische cliënt' vind je vervolgens wat je zoekt.

BMI40+ boekje
Daarnaast kun je het boekje 'BMI40+' bestellen via het GoedGebruik winkeltje, een handig boekje met tips over adequate en ergonomisch verantwoorde zorg voor cliënten met extreem overgewicht.

Films
Een serie praktische films over ergonomische en respectvolle zorg voor cliënten met extreem overgewicht vind je hier (Groep 7).
Ook hebben we vijf korte filmpjes gemaakt over de sociale en emotionele achtergronden van het hebben van fors overgewicht:

 
Artikelen
Ook hebben we interessante artikelen voor je geselecteerd en geschreven:

 
Cartoons

 

Free-learning module
In het kader van BMI40+ is er ook een leerzame module gemaakt over respectvolle en ergonomische zorg voor obese cliënten. Deze kan je hier bekijken:

Het project wordt uitgevoerd door LOCOmotion in samenwerking met Zwaartepunt en de Obesitas Vereniging en wordt gefinancierd in het kader van Zorg voor Beter.